Hjem > Lesebrett, Leseopplevelsen > Jeg er i gang!

Jeg er i gang!

Lesebrettet mitt fungerer utmerket etter at jeg først har fått det igang. Hva er dine erfaringer?

Fortell oss både om selve opplevelsen og ikke minst det tekniske – alt er av interesse!

Reklamer
 1. Jim Christian Myhre
  februar 19, 2010, kl. 2:33 pm

  Jeg fikk mitt lesebrett i dag, og har lastet ned noen bøker fra bokkilden.no
  Jeg må si jeg er meget skuffet, og håper det er noe feil med lesebrettet mitt.
  Hver gang jeg bytter side i en bok, virker det som om den nye siden må oppdateres. Skjermen flimrer før den nye siden kommer inn. Det samme skjer når når jeg blar i menyene.
  Dette er MEGET irriterende, faktisk så irriterende at hvis jeg ikke har vært med og teste bøkene, her jeg ikke orket å lese. Er det noen som har kommentar på dette? Er det slik på deres brett??

  • februar 19, 2010, kl. 10:42 pm

   Joda, det er en liten treghet i lesebrettet. Jeg synes kanskje ikke det er like irriterende som du gir uttrykk for. Kan det være slik at det er en vanesak, eller kanskje brettet ditt er ekstra tregt. Er det ladet opp som det skal?

 2. Grete Måsøy
  februar 19, 2010, kl. 7:07 pm

  Fikk lesebrettet i posten idag, gikk helt greit å få startet opp. Hadde ingen problemer med å skjønne menyer ol.

  Opplever også at skjermen bli mørk når jeg bytter side, men jeg synes ikke det er så velig irriterende. Gleder meg til å sette igang med selve lesingen.

 3. Magnus Rudolfsen
  februar 20, 2010, kl. 8:43 am

  Det er store forskjeller på hvor raskt et lesebrett oppdaterer siden. Dette er også et av områdene i teknologien som har blitt bedre på nyere lesebrett, kontra de som er et par år gamle.

  Teknologien er slik at skjermen ikke bruker strøm når siden er satt, men kun når den bytter. Du kan lese mer om teknologien bak her: http://en.wikipedia.org/wiki/E_Ink

 4. HL
  februar 21, 2010, kl. 12:36 pm

  Jeg er nå i gang med å lese bøker på min pc! Første inntrykket av leseprogrammet (lastet ned via bokklubben) er bra. Men – vet ikke helt om databøker kan erstatte den gode opplevelsen av å lese bok – på sengekanten, f.eks. 😉

 5. Jim Christian Myhre
  februar 21, 2010, kl. 1:16 pm

  Mitt lesebrett låste seg, men jeg fikk på en eller annen måte resatt det. Prøvde både å holde av-på knappen lenge for å prøve å slå den av, men det skjedde ikke noe. Trykte også inn resett knappen uten at noe skjedde. La brettet fra meg, og en liten stund etterpå virket det! På infoen som kom ilamme brettet står det at det skal ligge bruksanvisning på brettet når du kopler den til maskina, men jeg finner ikke noe. Fant heller ikke noe på adressen som Sony hadde skrevet på infoen som fulgte med. Jeg er altså ikke helt sikker på hvordan jeg fikk resatt den, eller hvorfor den låste seg.
  Ihvertfall når den var blitt resatt ble den mye bedre å lese. Når jeg nå blar om til neste side, blir den siden oppdatert, og det er ikke noe problem å lese. Problemet før var at den oppdaterte siden, men flimret to ganger før jeg kunne lese teksten.
  Ellers syns jeg brettet trenger spesielle lysforhold for å være lesbart.
  Når jeg leser har jeg skriften på M. Når sidehenvisningen til høyre på brettet kommer tallene av og til over den siste eller de to siste bokstavene i setningen.

 6. februar 21, 2010, kl. 7:46 pm

  I dag starta eg å teste lesebrettet eg fekk tilsendt frå Bokklubben.no.
  Har aldri testa lesebrett før. Eg var litt overraska over kor lite sjølve brettet var, hadde trudd det skulle vere litt større.
  Etter å ha lada brettet kobla eg det til Mac´en, men sleit med å få liv i brettet. Power-knappen reagerte ikkje, eg forsøkte på mange ulike måtar.
  Då eg var i ferd med å gje opp kom det plutseleg lys i brettet.
  Fekk installert det eg skulle, og kjøpte ei bok på Bokklubben.no.
  Synest det var litt klurete å få overført boka frå datamaskina til brettet, men det gjekk til slutt.
  Synest for øvrig brettet reagerer treigt på fingerpeiking.
  Skjermen verkar litt i mørkaste laget, men er behageleg for augene, og det ser bra ut.
  Skal forsøke å lese litt i kveld.

 7. februar 21, 2010, kl. 9:45 pm

  Jeg bruker da lesebrettet jeg har fra før i testeingen her. Det er kjøpt gjennom digitalbok.no og har blitt en god følgesevenn for meg som leser av bøker – dog foreløpig stort sett på engelsk.
  I går fikk jeg altså til sist lagt inn adobeleseren og jeg fikk til sist registrert meg med konto hos adobe slik at jeg skal kunne eksportere filene/bøkene til lesebrett. I dag har jeg da lastet ned en gratisbok via adobe digital editions og synes det meste spennende ved dette egentlig var om eksporten av boka til et annet lesebrett enn det anbefalte ville gå bra. Nå har jeg synkronisert brettet mitt og ja – det funka. Dette var blant de gratisbøkene jeg fant hos adobe.
  Å lese denne boka – ser ut til å funke helt fint og det er ingen forskjell å spore fra mobipocket-sine gratisbøker. Mobipocket er etter det jeg husker programvare levert fra amazon – men her knyttes ikke bøkene opp til en type lesebrett. Leseopplevesen syens jeg er god – akkurat som jeg har vært veldig fornøyd med leseopplevesen på alt jeg til nå har forsøkt på lesebrettet mitt.

 8. februar 22, 2010, kl. 6:03 am

  Er det bare meg som synes det er litt for mye gjenskinn i skjermen? Synes du må holde spilleren i litt rare vinkler for å kunne se teksten. Har sett andre lesere som ikke har Touch-skjerm og de virker mattere

 9. Grete Måsøy
  februar 22, 2010, kl. 10:48 am

  Nå har jeg fått lest litt, og synes at det er altfor mye gjenskinn i skjermen, jeg må holde brettet i en spesiel vinkel for å se skriften. Og så savner jeg lys på skjermen skjønner at dette vil bruke mye mer strøm, men jeg ville ha foretrukket å ha en opplyst skjerm.

  Synes også touch skjermen er treg. Må stryke veldig hardt for å bla til neste side.

  • februar 22, 2010, kl. 11:11 am

   Interessant å høre deres innspill på dette lesebrettet. Jeg har lesebrertt fra før og det har ikke bakgrunnsbelysning. Jeg synes dette er best fordi jeg blir mye mindre sliten av å lese på en skjerm som ikke har bakgrunnsbelysning. På brettet mitt har det ikke vært noe problem med vinkel på lesingen heller. Leseopplevelsen på det brettet har vært veldig god og det var ikke mange sidene jeg var ute i den første boka før jeg ikke lenger tenkte på at jeg ikke leste på papir

 10. Joakim C
  februar 22, 2010, kl. 12:15 pm

  Da er lesebrettet hentet og første bok fra Bokkilden lastet ned. Å få systemet opp å gå var trøbletet. Ingenting kjørte av seg selv slik det er blitt beskrevet, og enda har jeg ikke fått Sony Reader til å funke. Forsøkte å gå inn i mappene på selve lesebrettet og innstallere derfra, og fant jo en setup fil der som ville kjøre, men programmet ser ikke ut til å virke på pcen min etter innstallasjonen.
  Men har fått innstallert Adobe-bokhylla, og lagt over til lesebrettet med det. Det fungerte fint. Men det burde vært opplyst et sted at man måtte lage konto først.

  Førsteinntrykket er at størrelsen og utseendet på lesebrettet er fint, men at det er litt vanskelig å lese på skjermen i litt dunklere belysning enn dagslys. Har ikke funnet noen mulighet til stille på kontrast (fins det?). Trykkskjermen er også så som så – må trykke ganske hardt for at noe skal skje. Er vant til Iphone, som flyter mye lettere. Det samme gjelder orienteringa av skjermen – burde skjedd automatisk.
  Systemet for å notere i teksten virket ikke veldig bra ved første forsøk, men det skal jeg sette meg mer inn i. Dette er jo nødvendig i jobbsammenheng, men ikke like viktig for meg i skjønnlitteratur.

  • Joakim C
   februar 25, 2010, kl. 10:42 am

   Har fortsatt ikke fått Sony sin egen programvare til å innstallere seg. Ingenting som kjører av seg selv på min pc, og har også forsøkt å laste ned programvare fra sony sine sider. Får lastet den ned, men ingenting skjer når jeg forsøker å starte den på pc-en. Det samme skjedde når jeg fant frem til en installasjonsfil på lesebrettet som jeg forsøkte å kjøre. Fikk lastet det inn, men ingenting skjedde når jeg forsøkte å starte programmet på pcen. Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre? Har jo fått ADE til å virke, men hadde vært gøy å se på sony sin programvare også.

 11. Jim Christian Myhre
  februar 22, 2010, kl. 12:21 pm

  Helt enig at det er for mye gjenskinn i brettet. Men jeg har spottet i taket hvor jeg pleier å lese, og tror de gjør at det blir mye gjenskinn, og at brettet må holdes i spesielle vinkler. Har også lest med ett vindu bak meg, hvor det kom dagslys inn, og da var det ingen problem. Skjermen var veldig lys og fin da!

 12. Jim Christian Myhre
  februar 22, 2010, kl. 12:32 pm

  Jeg har forresten bestilt Sony PRSA-CL6 omslag med lys for 600-Reader (Touch) fra:
  http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/8/default.asp?wwwalias=it24&gid=41&subgid=49
  Dette er et omslag med lys for å lyse opp skjermen. Skal teste den ut og se om dette kan fjerne refleksjonene

 13. februar 22, 2010, kl. 5:18 pm

  Jeg hentet brettet mitt i dag, og lot det ligge 4 timer til lading. Lastet ned Reader Library, og kjøpte 4 bøker på bokklubben.no. Disse åpnet seg med engang i programmet, det gikk veldig kjapt og greit. «Dro» så disse 4 bøkene over til Readeren og de var på ebooken med engang. Ingen problemer sålangt.

 14. februar 22, 2010, kl. 6:28 pm

  jeg lastet over to av de 8 bøkene som jeg har kjøpt over på lesebrett (sony prs-600). Overføringen gikk greit, men jeg får ikke åpnet bøkene. jeg får en melding «protected page»

 15. februar 23, 2010, kl. 3:34 pm

  Har i dag begynt lese den første boken jeg har lastet ned fra Bokklubben. Det er Helene Uris Dyp Rød 315. Jeg bruker da mitt «gamle» lesebrett og når jeg nå har fått bøkene inn på riktig vis, synes dette til å være helt fint. Forskjellen fra bøker kjøpt og brukt med mobipocket-programvaren er ikke veldig stor. Men; Jeg har foreløpig ikke funnet blokkjustering som jeg er mest glad i. Nå har jeg riktignok bare sett på en bok, men jeg håper ikke det er slik at adobe-programvaren ikke gir mulighet for blokkjustert tekst ettersom det er det jeg liker best.
  Utover dette ser dette helt fint ut. Og jeg har ikke blitt mindre glad i lesebrettet som alternativ til tradisjonelle bøker. (Ligger også på: http://leselysten.com

 16. februar 23, 2010, kl. 11:26 pm

  Ser at det er ulike innspill ang hvordan lesebrettene funker ti lå lese på. Dette er jo et sentralt element i det å gå over til ebøker. Fint om noen kunne oppsummere hva som er mulighetene med Sony-brettet. Det vet jeg svært lite om, men det virker til å være mer avansert en mitt? Men er det bedre å lese på? Hvilke brett er det best for bokklubben og bokhandlene å satse på? Det vil jeg tror er nyttige innspill de aktørene i ebok-markedet

 17. Joakim C
  februar 24, 2010, kl. 8:10 am

  Jeg tester for bokkilden og bruker Sony prs 600. Har ikke forsøkt andre lesebrett før, så har ingenting å sammenligne med. Men fordelene slik jeg ser det er mulighetene for å markere og notere i teksten, samt innebygd (engelsk) ordliste. Forsto ikke helt mulighetene med en gang, men et lite søk på nettet ga meg denne introduksjonen (http://www.youtube.com/watch?v=BWl60GNcQIw) og denne bloggposten (http://newth.net/eirik/2009/10/06/prs-600/) som begge var oppklarende. Har nå brukt lesebrettet til å lese skjønnlitteratur fra bokkilden, det fungerer fint, og til å lese faglitteratur på jobb som pdf filer jeg selv har lagt over fra eget bibliotek. I denne siste har jeg altså mulighet til å notere og kommentere underveis, noe jeg er avhengig i jobben. Og slå opp ord direkte i ordlisten. Veldig stilig. Og man kan søke etter ord i teksten. Også nyttig.

  Var litt skeptisk til kontrasten i første omgang, men innser nå at i situasjoner der det er for mørkt til å lese må jeg ha ekstra lys – akkurat som en vanlig bok. Men leser på senga, på trikken, på jobben, i stua – overalt hvor jeg er. Og så langt (etter tre dager) virker batterikapasiteten også veldig bra. Har rett og slett gått fra skeptisk til imponert over lesebrettet. I jobben kommer jeg til å legge alt jeg har på pdf inn på en minnebrikke og ha på lesebrettet, slik at jeg alltid har det tilgjengelig der jeg sitter og jobber. Og skjønnlitteratur kommer jeg også til å fylle opp med, hvis prisen blir fornuftig.

 18. februar 24, 2010, kl. 9:51 am

  for Bokklubben;

  noen tanker etter en dag med testing
  -noe vanskelig å lese teksten, savner en funksjon lett tilgjengelig der jeg kan stille kontrast/lys (som på en IPod). Det er likevel behagelig å slippe å se på en lysende skjerm, så her må det være mulig å finne en mellomløsning…
  -syntes jeg må presse veldig hardt på skjermen for å utføre valg
  – treg reaksjon, både når jeg velger i meny og når jeg skal bruke det til å skrive
  (jeg har en Iphone og har blitt vant til veldig gode menyer, kjapp reaksjon og intuitive løsninger, så Sonys lesebett virker endel tilbake i tid når det gjelder teknologien…)
  -savner også farger når jeg ser bilder, dette er jo en del av markedsføringen av brettet, men kvaliteten på denne funksjonen er altfor dårlig.

  Uansett, som kun digital lagring av bøker til å lese på så tror jeg at jeg vil komme til å like brettet! Den er enkel å slå på og finner med en gang frem til siste leste side, og det er bra;) Ser frem til å prøve det på helgens flytur, med musikk på øret og Uri på menyen;)

 19. Arne
  februar 24, 2010, kl. 10:58 am

  for Norli:

  Jeg synes generelt at de ulike bøkene ser ut til å være velformaterte. Noen mindre bemerkninger:

  Boka «Hva er psykologi» har en innholdsfortegnelse på side 3, men denne er ikke lenket opp. Den «innebygde» innholdsfortengelsen virker imidlertid fint. Boka «Hva er angst» har ikke innholdsfortegnelse som en av sidene i boka, men den innebyggde innholdsfortengelsen fungerer fint.

  I boka «Hva er angst» er det en rekke sluttnoter med lenker til notene i slutten av boka. Det er lagt inn tvunget sideskift mellom hver note, noe som emm gjør det unødvendig tungvint få oversikt over noteverket.

  Ingen av bøkene innheholder så vidt jeg kan se versjonsnummer eller produksjonsdato på kolofonsiden. Dette er informasjon som vil være nyttig om det gjøres tekniske/redaksjonelle endringer i ebøkene underveis.

 20. HL
  februar 24, 2010, kl. 5:08 pm

  (Bokklubben).
  Jeg har nå lest en del i mine nedlastede e-bøker på min bærbare pc.
  Synes leseopplevelsen for så vidt er bra, men er usikker på om jeg vil komme til å kjøpe skjønnlitterære bøker til lesing på pc i fremtiden. Synes det er tungvindt å måtte bruke mus til å bytte sider (har ikke funnet annen måte å gjøre det på i hvert fall), og selv om pc’n er bærbar er det enklere med vanlig bok. Ser imidlertid ikke bort fra at jeg vil tenke annerledes om fagbøker, der en uansett kanskje skriver notater ved siden av. Da ville det også vært fint med en utskriftsmulighet – ser ikke ut som det er mulig i den utgaven jeg har av ADE.

  • Arne S
   februar 25, 2010, kl. 9:33 am

   I ADE kan man bla både ved hjelp av spacebar og ved hjelp av piltastene. Utskrift søttes av ADE, men er deaktivert for de fleste bøker med DRM av utgiver.

   • HL
    februar 25, 2010, kl. 6:01 pm

    Takk for tips. Hadde prøvd piltastene tidligere, men hadde ikke tenkt på mellomromstasten. Fikk til begge deler nå!

 21. ArneBT
  februar 24, 2010, kl. 5:32 pm

  (Bokklubben)
  Fikk lesebrettet i dag. Enkelt å sette opp. Enkelt å legge inn kjøpte bøker på. Topp!

 22. Reidar
  februar 25, 2010, kl. 12:51 pm

  Prøvde først å bruke lesebrettet hjemme hvor jeg har Vista, når man kobler opp lesebrettet ligger installasjon for sony ereader/drivere under en egen stasjon som kommer opp og forsøker å autokjøre. Når jeg forsøkte det samme på jobb-pc som har Windows XP fungerte ikke det som lå der. Fant tilsvarende ereader/driver her:

  http://esupport.sony.com/US/perl/swu-download.pl?mdl=PRS600&upd_id=5300&os_id=7

  Uten at man installerer dette kommer ikke lesebrettet opp som egen bokhylle i Adobe Digital editions, så litt rart at man må finne det manuellt når det er såpass mange som fortsatt bruker Weindows XP

 23. H Minde
  februar 25, 2010, kl. 4:41 pm

  Jeg har lesebrett Sony PRS-700 og har tidligere kun lastet ned gratisversjoner av bøker. Nå som jeg har kjøpt bøker gjennom Ark opplever jeg et nytt problem som kanskje noen kan hjelpe meg med.

  Når jeg synkroniserer lesebrettet med Sony’s bibliotek (books) som ligger på PC, legger den inn 2 kopier av de bøker jeg har kjøpt via ark, mens for alle andre legger den inn kun 1 x. (jeg har sjekket at de er skrevet likt….)

  Noen som kjenner igjen problemet?

 24. H Minde
  februar 25, 2010, kl. 4:56 pm

  Et tips: når du går igang med lesebrett fra SONY så ligger det mange bra instruksjonsfilmer på Youtube.com.

 25. Per K
  februar 25, 2010, kl. 8:54 pm

  Har fått lesebrettet, men får ikkje installert Sony Reader. Har lasta ned ADE og lagt bøkene der, noko som fungerte veldig bra. Lesebrettet ligg ikkje som bokhylle i ADE, så eg hadde problem med å få overført bøkene til brettet. Trudde det skulle vere enkelt å «dra» bøkene over til brettet, noko som ikkje fungerte på mi maskin. Har fått overført bøkene, men må prøve å få gjort det på ein enklare måte.

 26. lillevand
  februar 25, 2010, kl. 9:00 pm

  Positivt overrasket over lyset på lesebrettet, var engstelig for at det ville være tilsvarende en pc eller iphone, og var derfor bekymret for å bli sliten i øynene og hodet etter kort tid! Norlitester.

 27. Pål R
  februar 26, 2010, kl. 7:09 pm

  Mottok lesebrettet mitt fra Norli tidligere i dag, og det har fungert utmerket. Installerte nødvendig programvare kjapt og smertefritt, uten videre komplikasjoner. Etter at jeg hadde latt den lade i en stund kjøpte jeg et par bøker fra nettbutikken. Dette fungerte også helt fint, og overføring av filer fra PC til lesebrett gikk uten problemer.
  Kalibrering og oppsett av lesebrettet gikk lett som bare det. Grensesnittet er lett og oversiktelig, og selve lesningen foregår som å lese fra papir. Øynene blir ikke trøtte slik som det gjør etter lengre lesning fra en dataskjerm. Det eneste problemet jeg har er at det kan bli litt mye gjenskinn fra skjermen, noe jeg ikke trodde skulle oppstå på et lesebrett. Dette er ikke noe stort problem, men en liten irritasjon kan det være.
  Har påbegynt en bok på lesebrettet nå og ser frem til å få testet det hele ut videre.

 28. februar 27, 2010, kl. 4:24 pm

  Jeg tester for Nordli.
  Lesebrettet mottok jeg på fredag.Nedlastingen av programvaren/bokhyllene til PC gikk greit. Kjøp og nedlasting av bøkene til PC gikk lett. Ingen problemer. Overføring av bøkene fra PC til lesebret gikk ikke! Nedlasting av programvare til lesebettet gikk heller ikke. Fikk opp melding om error. Meldingen: A problem occurred while installing the software on your computer. Trøblet i timer og ga opp.

  I dag morges gikk jeg inn på http://www.Sony.com/reader PRS-600. Der fant jeg en programvare som jeg lastet ned. Det hjalp, og mine tre kjøpte bøker er nå overført til lesebrettet. Hurra!!! Lykke til.

 29. februar 27, 2010, kl. 4:27 pm

  Hei.
  Glemte å si at jeg har Windows Vista. Det kan være grunnen til mine problemer. Hos Sony fant jeg et program spesielt beregnet på Windows Vista. Jeg tester fremdeles for Nordli.

 30. februar 28, 2010, kl. 1:43 pm

  Jeg tester for Norli.

  Etter at jeg fikk lastet ned progranvare, som var beregnet for Vista,ser det ut som problemene jeg har beskrevet før, har løst seg. Alle åtte bøkene jeg har kjøpt,bød på null problemer ved nedlasting til pc, og overføre til lesebrettet gikk greit. Det var bare å klikke og dra.

  Lesebrettet syns jeg har en fin fin utforming og størrelse. Godt å lese på, fin skrift, behagelig kontrast mellom srift og bakgrunnsfarge. Bla om til ny side gikk fort. Veldig bra at en kan velge forskjellige skriftstørrelser. Litt refleks er det, men dersom en holde brettet litt på skrå, heller det litt bakover i overkant, syns jeg at refleksen forsvant.
  Brettet er lett å holde i hånden.Jeg har prøvd å lesa på senga med det. Mye lettere å holde enn en vanlig bok. Jeg har flere ganger vært pasient på sykehus, og jeg vet hvor slitsomt det er å ligge, være syk, med små krefter,og skulle holde en bapirbok. Det blir fort tungt! Brettet er mye ,mye lettere og jeg syns det er vel egnet til det bruk.

  På sykehus, eller når en på reise for eks. utenlands, kan det by på problemer med å få kjøpt bøker. Med dette nye verktøyet, som en kan lagre svært mange bøker på, er ikke dette noe stort problem lenger.
  Hittil er jeg svært fornøyd men erfaringene med Sony Reader.
  Lykke til

 31. krlin
  februar 28, 2010, kl. 2:33 pm

  Tester for Norli.

  Jeg har fått det i gang:) Først ladet jeg opp brettet. Nedlastingen av programvare var rask og lett. Jeg slet i noen timer med installeringen av selve brettet. Hadde noen problemer med å skjønne om brettet var klart til bruk. Det stod ”Do not disconnect” på skjermen. Jeg gjorde det alikevel og da fikk jeg beskjed om kalibrerings feil. Jeg fulgte instruksjonen på brettet og alt begynte å fungere.
  Oppdatering når jeg bytter side iriterrer meg ikke. Skjermen flimrer litt, men det tar jo bare et øyeblikk. Det hadde vært flott om det var mulig å stille lys/kontrast, ikke bare størrelsen på bokstaver. Men lurte på om det sterkere bakgrunnlyset ikke skulle være for slitsom for øynene mine, som det er når jeg ser på PC skjermen.
  Mitt intrykk er at leseopplevelsen er god og i mitt tilfelle kan lesebrett erstatte tradisjonelle bøker og aviser. Da slipper jeg å bære så mye papir hver dag. Jeg gleder med til å komme i gang med lesning. Har kjøpt en bok fra Norli nettbutikken, lasted den ned ( veldig enkel og rask service:) og overført til Reader. Har opplevd noen problemer med overføringen av musik til Reader (liker å lytte til musikk mens jeg leser). Er det noen som har prøved å gjøre dette allerede??

 32. februar 28, 2010, kl. 3:12 pm

  Jeg har vært på jobb reise, og tok selvfølgelig med meg lesebrettet mitt. Leste endel på buss, og på fly. Det kan være litt vanskelig å lese til tider pga gjenskinn, og med solbriller på var det ikke helt lett å finne en god vinkel på brettet. Dette kan jeg fint leve med, for utrolig lettvint er det jo å slippe å dra på tunge bøker i en reisesituasjon.
  Som andre også nevner så merker man jo litt flimring når man skal bla til neste side, dette irriterer ikke meg. Synes det er veldig positivt at man kan stille tekststørrelse, kunne dog godt ønske meg funksjon der man kan stille på bakgrunnslyset. Alt i alt veldig positivt overrasket over lesebrettet sålangt.

 33. februar 28, 2010, kl. 10:07 pm

  (Tester for bokklubben) Jeg har n lest ferdig den første av bøkene jeg har kjøpt gjennom bokklubben. Det er Dyp Rød 315 av Helene Uri. Dette er en kort roman, men opplevelsen jeg har hatt gjennom å lese denne på lesebrettet mitt er meget god. Tydeligheten på skjermen, mulighetene for å velge skrifttype og skriftstørrelse, lettheten av lesebrettet etc. er helt suveren. Det er selvfølgelig ikke lukten fra en bok og følelsen av arkene og teksturen her, men utover det er det helt strålende å lese ebøker på et godt lesebrett. Savner som jeg har nevnt tidligere blokkjustering av tektsen, men det er også alt jeg savner med denne prøven på fremtidens ebøker i Norge. Anmeldelsen av Dyp Rød 315 finnes på http://www.leselysten.com

 34. lillevand
  mars 2, 2010, kl. 8:02 am

  Veldig fornøyd med lesebrettet, men til tider i noe svakt lys så har jeg problemer med gjenskinn fra skjermen. (Tester for Norli)

 35. krlin
  mars 2, 2010, kl. 6:13 pm

  Tester for Norli.
  Leser «Dyp rød 315» nå. Det står små numre ved siden av teksten på noen sider. Først trodde jeg at det var noen feil, kanskje et glemt korrekturtegn… Men nå skjønner jeg at brettet viser tekst som en enhet (f.eks.129-130 of 140). Og de numrene rett og slett står på begynnelsen av neste side i boka.

 36. Anna GL
  mars 3, 2010, kl. 8:25 am

  Jeg tester for Norli:
  Jeg er egentlig ganske overrasket hvor raskt jeg ble glad i lesebrettet. Det er lite og nett, og tar minimalt med plass i veska når jeg er ute på tur. Nå bruker jeg lesebrettet hele tiden, og syns det er veldig kjekt å ha når jeg reiser med bussen. Så det skal bli med meg når jeg skal reise med fly og båt også.

  Leseopplevelsen:
  Det er mye gjenskinn/refleksjon i brettet. Man må liksom vri det i en spesiell stilling for å kunne lese. Det er ikke noe som plager meg veldig mye, men jeg skulle gjerne sett at det var litt mattere.

  Jeg syns det er tungvindt å måtte dra fingeren over skjermen når jeg skal bla (eller pekeren). Dessuten føler jeg at man må trykke så hardt for at det skal skje noe, og så ønsker jeg ikke fettmerker på skjermen, så jeg bruker bla-knappene og syns det er genialt. Da trenger man ikke å skifte lesepositur og kan bare trykke på en knapp.

  Det er en del blinking når man blar (går i sort i noen hundrededels sekunder). Da jeg testet rundt til og begynne med ble jeg veldig forstyrret av dette, men har nå funnet ut at det er verst når man skal bla fram bilder. Men når jeg leser ren tekst er blinkingen ikke noe problem, for man må jo likevel flytte blikket fra ett punkt til et annet når man begynner på en ny side.

  Det går greit å manøvrere og zoom-en er flott (jeg har havnet på medium skrift på de fleste), og jeg syns det er flott at man kan lese to bøker samtidig uten å være redd for å miste sidetallet i den ene mens du leser den andre. På den måten kan man jo ha en fagbok og en skjønnlitterær bok som man bytter mellom – eller flere i familien kan bruke det samme brettet uten å måtte lese den samme boken.

  Ellers:
  I tillegg til Epub har jeg også testet litt pdf, og det fungerer veldig bra. Også der er zoom-funksjonen bra (er selvfølgelig avhengig av kvaliteten på pdf-en). Å kunne lese artikler og slikt på lesebrettet i stedet for på dataskjermen er jo kjempeflott.

  Jeg kunne ha tenkt meg å ha muligheten til å sette på backlight om jeg ville (hvis man er et sted hvor det er mørkt).

  Fremtiden:
  Jeg tror lesebrettet i fremtiden vil kunne erstatte papirbøkene for de som reiser mye og som drar med seg mye bøker. Tenk deg hvor mange bøker man kan ha med seg på tur! I tillegg syns jeg det må være genialt etter hvert som synet blir dårligere, siden man kan kjøre opp zoom-en og lese uten å måtte dra fram forstørrelsesglass. Brettene og ebækene er fremdeles for dyre til at de kommer til å overta for de gode gamle bøkene, men jeg håper at forhandlerne/forlagene kan gi forbrukerne et system hvor man får med en ebok på kjøpet når man kjøper en fullprisbok i butikken. Egentlig bør det være en selvfølge.

 37. Øyvind B
  mars 3, 2010, kl. 2:40 pm

  Jeg har kjøpt bøker på bokkilden (som jeg tester for), men jeg har ikke lesebrett (sukk), så jeg leser på PC (er det noen som har et lesebrett til overs? 🙂 )

  Jeg skjønner virkelig ikke hvordan man kan lese lenge på PC (typisk en roman). Jeg har tidligere brukt oppslag mot tekniske bøker på PC, altså lest noe i et par minutter, og det er helt greit, men når jeg leser roman på PC blir jeg sliten i øynene etter bare noen få minutter. Det får meg til å lure på hvorfor Apple satser så stort på iBook ifm iPad, siden den også har LCD-skjerm. Kanskje det bare er meg?

  Konklusjonen min er at jeg ikke kommer til å lese en roman på en LCD-skjerm 🙂

 38. Edvard
  mars 4, 2010, kl. 8:20 am

  Jeg tester for Norli.
  Det gikk veldig greit å innstallere brettet og kjøpe bøker. Sonys reader-program funker utmerket.

  Lesebrettet er jeg litt mindre fornøyd med. Synd at det ikke er bakgrunnslys som man kan skru av og på, noen ganger kunne det vært å foretrekke selv om det vil bruke mer strøm. Det er også litt småirriterende at den blinker sort for hver ny side men altså ikke et stort irritasjonsmoment.

  Det er positivt at lesebrettet husker hvor du var i samtlige bøker, noe jeg var redd den ikke ville gjøre. Det er også bra at man kan legge inn lesemusikk så man slipper å sitte med to dupeditter hvis man vil ha noe på øret mens man leser.

  Håndskrivingsfunksjonen er kanskje litt treg og upresis(selv om jeg har kalibrert touch-skjermen) til at jeg kommer til å bruke den mye men den er jo morsom å leke seg med. Det er nok bedre å bruke memofunksjonen hvis man skal skrive noe og det har jo åpenbart Sony tenkt på.

  Det tok en stund før jeg skjønte at man bør bruke neglen for å navigere. Bruker man fingeren som på f.eks iPhone må man trykke hardt for at den skal registrere det. Men nå som jeg bruker neglen går det greit.

  Foreløpig synes jeg ikke det slår å lese en papirbok, men kommer absolutt til å lese flere bøker på den. Særlig vil den bli fin å ha på ferie da man kan ha med seg flere bøker på den lille plassen.

 39. Thomas D
  mars 5, 2010, kl. 2:02 am

  Jeg tester for ark og er fornøyd med lesebrettet. Selve installeringen gikk greit. Jeg bruker Adobe Digital Editions fremfor Sonys eget bibliotek som grensesnitt mellom brett og PC. Som flere har nevnt er det best å vinkle brettet litt for å unngå refleksjoner når man leser. I godt lys (dagslys) er imidlertid dette ikke noe problem.

  Noe snodig skjedde da jeg overførte bøkene fra PC til brett. I tillegg til selve boktittelen ble det i «books»-mappa liggende flere filer/elementer med tilnærmet samme navn. F.eks ble Sirkelens ende liggende sammen med Sirkelens_ende_1 og Sirkelens_ende_2. De to sistnevnte hadde en dato i stedet for forfatternavn i «books»-mappa. Da jeg prøvde å åpne duplikatfilene fikk jeg feilmeldingene «invalid page» og «protected page». (Jeg slettet de overflødige filene via options-knappen). Jeg opplevde dette med bøker kjøpt på ark.no og noen public domain-titler.

  Har ikke lastet opp noen mp3-filer eller filmmanus ennå, men ser for meg at det er en uslåelig kombinasjon.

  Ellers ser jeg virkelig frem til at ark.no øker utvalget og at prisnivået er noenlunde det samme. Kan kanskje nevne at jeg kunne vært villig til en liten prisøkning hvis e-bøkene fikk enda en runde med korrekturlesing. Og gjerne bokomslag!

  • Thomas D
   mars 7, 2010, kl. 11:34 am

   Etter å ha besøkt ulike ebokhandlere på internett innser jeg at prisnivået på testutvalget hos ark.no er veldig lavt, og at dette trolig vil øke betraktelig når den ferdige løsningen er på plass. Men jeg kommer nok fremdeles til å kjøpe e-bøker så lenge prisen ikke kryper over 50-100 kroner, avhengig av boka.

 40. Bø!!
  mars 5, 2010, kl. 3:52 pm

  Hii-hii- Og første eksemplar av Helene Uri «Dyp rød 315» ble lagret under det navnet. Mens 2. og 3. eksemplar ikke ble lagret som «Dyp rød 315_1» og «Dyp rød 315_2», men «Dyp rød 316» og «Dyp rød 317» 🙂

 41. ernst hansen
  mars 5, 2010, kl. 10:14 pm

  Da er jeg ferdig med å lese den første boken så nå er det tid for å skrive litt om det og. Jeg har ikke noen form for lesebrett så er nødt å lese på pc’en. Synes programmet fra Adobe har fungert meget greit så dette har vert en positiv overraskelse. Litt tungvint å ta pc’en med seg hele tiden om man vil lese andre steder enn hjemme, men nå bor jeg på en øy og har en 20 minuters båtur til sentrum og det var kjempegreit i bilen da. Har selvfølgelig ønske om å få fatt en eller annen form for lesebrett så nå må jeg sette meg inn i vilket tilbud som finnes

 42. Pål R
  mars 6, 2010, kl. 6:19 am

  Jeg har nå fått tilbrakt litt tid sammen med lesebrettet og teknologien bak det. Har fått lest igjennom et par bøker jeg kjøpte, samt en gratisbok fra feedbooks.com, og jeg blir bare mer og mer overbevist av de teknologiske løsningene. Lesebrettet fungerer ikke alltid optimalt under dårlige lysforhold, men på farten har det fungert helt utmerket. Det er helt perfekt for offentlig transport, om det skulle være tog eller buss. Et tråløst kjøpssystem slik som Kindle har hadde vært flott, men føler ikke at det er nødvendig.
  Gleder meg til å få tilgang til flere bøker enn de som er tilgjengelige i nettbutikken for øyeblikket.

 43. Nina
  mars 6, 2010, kl. 12:46 pm

  Det å lese fra et lesebrett er veldig greit – enklere å ta med seg en «liten elektronisk bok» enn en stabel med papir utgaver når man skal på ferie.
  Men for de som skal komme i gang første gang og ikke er særlig datakyndige, kan de støte på noen utfordringer når det gjelder å få de riktige tingene installert på PCen

 44. mars 7, 2010, kl. 9:07 pm

  Jeg tester for bokkilden. Jeg er veldig fornøyd med lesebrettet. Som flere andre her har skrevet kunne det ha vært fint med lys. Det er ikke et behov jeg har så ofte, for til vanlig fungerer det veldig bra uten, men for eksempel når jeg vil lese på sengen og mannen min sover, hadde det vært fint ikke å måtte slå på leselys. Den beste løsningen også i forhold til strømbruk, tror jeg hadde vært om det var mulig å slå på lys når man har behov for det.

  Jeg tror det er flere enn dem som reiser mye som vil kunne komme til å bruke lesebrett. Vi har en del bøker, men de aller fleste ligger i en bod i kjelleren fordi vi ikke har plass til å ha dem fremme. I tillegg er det et miljøaspekt som jeg synes er veldig positivt.

  Det virker som om lesebrettet mitt må «hvile litt» etter nedlastinger, og da jeg slo det på med en gang oppførte det seg litt merkelig. Og var vanskelig å bruke, men jeg la det vekk noen minutter og da kom det seg.

  Sist gang jeg lastet opp, kom det beskjed om at jeg ikke måtte ta ut USBen, men datamaskinen sa det var bare å koble fra. Jeg ventet lenge både med maskinen på og av (flere timer), men beskjeden stod fortsatt på lesebrettet. Til slutt så jeg ingen annen mulighet enn å koble fra og det har gått helt fint.

  Det som jeg savner, er at det ikke er lett å hoppe lange stykker. Jeg liker å ha mulighet til å lese ting om igjen hvis det er noe jeg ikke husker så godt og det kan være litt vanskeligere enn å bla i en annen bok, men uansett så er det jo lettere enn en lydbok for eksempel, så dette er ikke noe som vil hindre meg i fortsatt å lese e-bøker.

  Jeg har brukt lesebrettet på ferie (men ikke på lange reiser fordi jeg har kjørt bil selv), når jeg har reist kollektivt og hjemme.

 45. mars 7, 2010, kl. 9:18 pm

  En ting jeg også lurte på, er om det er planer å få norsk programmvare på lesebrettene etter hvert. Dette er ikke noe problem for meg, for jeg snakker fransk, men jeg synes det er veldig sitsomt hvis jeg må bruke engelsk og regner med at dette ikke bare gjelder meg.

 46. mars 7, 2010, kl. 10:18 pm

  Jeg tester ffor Norli.
  Nå har jeg lest min første bok på lesebrettet. Det har vært en positiv og behagelig opplevelse. I motsetning til å lese på PC, har det ikke vært slitsomt for øynene å lese på den vesle skjermen. Jeg har lest i dagslys, ved kunstig belysning og på senga.

  Lesebrettet er lett å holde i forhold til en papirbok. Dette har betydning for en sengeliggende syk, kanskje avkreftet person. Det er enkelt å bla og det er meget enkelt å skifte skriftstørrelse.

  Ser at noen mener en må trykke ganske hardt på skjermen for å få reaksjon. I høyre hjørne, i brettets overkant er det plassert en metallpinne som en bare kan trekke ut av brettet. Denne «pennen» er det en skal navigere med på brettet. Da er det kun et lite kakk på skjermen som skal til for at brettet reagerer.

  Har nå begynt å lese neste bok. Kunne vært morsomt med litt musikk til. Har noen forsøkt å laste ned musikk? Tar gjerne mot tips.

  Lykke til alle dere som er i gang med testingen.

 47. LivE
  mars 8, 2010, kl. 7:49 pm

  Jeg tester for Ark
  Jeg er nå snart ferdig med min første bok på brettet, og jeg synes det er veldig behagelig å lese. Jeg blir ikke trøtt i øynene som på pc og jeg liker velidg godt at det er mulig og veldig lett å justere størrelsen på skriften. Jeg skulle også gjerne hatt lit mer kontrast en litt hvitere skjerm, men har forstått det er pga touch skjermen at den blir litt grå. Jeg tror at det blir avgjørende at utvalget bøker blir stort både av nye og klassikere og at prisen er riktig. Jeg så på en demo på youtube at det er en innebyg ordbok og at det er bare å klikke på et ord så kommer ordforklaringen opp, det hadde vært fint å ha en norsk ordbok også, er det mulig å laste en slik ned lurer jeg på? Alright med notat funksjonen – at man kan streke under og markere tekst og skrive kommentarer og lagre gullkornene for så å finne dem igjen på en enkel måte.
  Jeg har lesebrettet i vesken og leser på båten på vei til og fra jobb, det fungerer utmerket.

 48. mars 9, 2010, kl. 1:38 pm

  Jeg tester for Akademika.
  Jeg liker best å eie bøker og ikke lese så mye digitalt, og da mener jeg på pc-skjerm. Derfor trodde jeg at lesebrettet ikke skulle falle så veldig i smak. Men der tok jeg feil. Jeg har lest fagrelaterte tekster på så langt den og det funker veldig bra. Så nå skal jeg teste videre med nye bøker i dag. Foreløpig er det over alle forventninger – det absolutt motsatte av hva jeg hadde trodd.

 49. joakim c
  mars 9, 2010, kl. 3:34 pm

  Tester for bokkilden
  Har nå lest noen bøker på lesebrettet (sony prs600), og forsøkt å lese jobbtekster og lignende på brettet. Opplevelsen er todelt – til skjønnlitteratur synes jeg det fungerer utmerket, og har det med meg overalt og leser når jeg får mulighet. Så lenge prisen blir god, dvs i alle fall under 100 kroner, vil jeg nok fortsette med det i fremtiden.

  Til jobb er jeg ikke helt overbevist. Jeg har brukt notatfunksjonene flittig, men synes et problem er at jeg ikke kan lagre pdf-en jeg har lest med notatene «påklistret» for så å åpne de i et annet program enn ADE (eller sony reader). Jeg ville hatt muligheten til å lagre det som en «vanlig» pdf, og ikke slik det er nå med egne notatfiler som programmet klistrer på for meg. Det er mulig jeg er i overkant skeptisk, men jeg liker ikke å bli låst til ett program på den måten, men vil åpne filene i de programmene jeg ønsker. Sonys løsning med å lage wordfiler med notatene på er ikke god nok. Når det problemet blir løst er vi tett på papirløs hverdag for min del. Og det er snakk om mye papir som spares.

  Forøvrig slet jeg tidligere med å laste inn sony reader på jobbmaskina, fikk bare ADE, men det hadde nok med oppsettet der å gjøre – hjemme innstallerte det seg automatisk når jeg plugget inn brettet første gang.

 50. Thomas D
  mars 9, 2010, kl. 11:42 pm

  Jeg tester for ark, og vil foreslå at det innføres bedre rutiner ved overføring til ePub-formatet. Den første boka jeg leste, «Alt annet enn pensum», hadde (minst) 39 typiske OCR-feil. Et så høyt antall kan vel ikke aksepteres når boka bare har 152 sider?

 51. mars 10, 2010, kl. 6:25 am

  Tester for bokklubben og koser meg nå med Levi Henriksens «Snø skal falle…». Boka virker god og også den tar seg godt ut på lesebrettet. Likevel er det en ting jeg har lagt merke til på denne og som jeg ikke har oppdaget på andre ebøker jeg har lest tidligere: Det er at den øverste linja rett og slett oppleves som litt for høy. Det er rett og slett litt for liten avstand fra rammen på brettet og ned til toppen av første linje. Dertil kommer også at det er mye plass mellom siste linje på siden og rammen på brettet. Dette er jo detaljer på mikronivå kanskje, men når man først har lagt merke til det er det vanskelig å se bort ifra.
  Ellers så er lesebrettet mitt (cybook) fortsatt helt gneialt bra å lese på.

  • Joakim C
   mars 10, 2010, kl. 3:27 pm

   tester for bokkilden med sony prs600
   Et annet bittelite irritasjonsmoment som jeg har begynt å slite med er at noen ganger er det et overlapp med tekst mellom sidene, mens andre ganger er det ikke. Noen ganger vil en, to eller tre linjer som sto på forrige side være med øverst på neste side, i svakere skrift, mens andre ganger er det ikke noe tekst som er med. Dette følger ikke konsekvent avsnittene, men varierer litt, etter et system som jeg ikke har klart å forstå enda. For min del gjør det lesingen mer hakkete enn den hadde trengt å være.

   • mars 11, 2010, kl. 6:50 pm

    Det har jeg aldri opplevd med mitt lesebrett, men det er jo litt kjipt om den ikke oppdaterer seg skikkelig. På mitt har det alltid fungert veldig fint med at den tilpasser linjer uansett hva jeg velger av skriftsstørrelse – håper det er noe som ikke dukker opp for mye igjen

 52. Per K
  mars 11, 2010, kl. 11:37 am

  Testar for bokklubben og har lese ein del på lesebrettet. Veldig greit å ta med seg. Litt refleksjonar på skjermen, men ikkje noko stort problem. Enig med dei som saknar lys på skjermen, kunne vore fint å hatt der det er dårleg leselys. Kjem heilt sikkert til å bruke brettet seinare, men om papirbøkene vert skifta ut vil nok vere avhengig av prisen på e-bøkene.

 53. Jonas
  mars 14, 2010, kl. 6:03 pm

  Selve brettet er ganske enkelt og oversiktelig å bruke,
  får masse pluss fra min side, dette brettet kommer jeg til å benytte hele tiden.
  Ingen negative ting å si i det hele tatt.

  Har ikke testet noe annet enn bøker på brettet.

  • Jonas
   mars 14, 2010, kl. 6:05 pm

   Tester for akademika.

 54. Jim Christian Myhre
  mars 14, 2010, kl. 7:13 pm

  Tester for Bokkilden med Sony lesebrett.
  Plages veldig når jeg leser inne med refleksjoner. Må holde boken i rare vinkler, og dette blir slitsomt og irriterende etterhvert. Har kjøpt ett Sony etui med lys i. Dette gjør leseopplevelsen bedre, men det er vanskelig å justere lyset, slik at det ikke blir gjenskinn fra det. Har lest 3 bøker jeg har lastet ned, og det var ikke noe problem med å lese bøkene. Har lastet ned noen flere bøker, men de var ikke noe for meg, så jeg har egentlig sluttet å bruke brettet, inntil jeg kan laste ned mer spennende bøker.

 55. MagriK
  mars 17, 2010, kl. 9:24 pm

  Jeg tester for Ark med Sony Reader 600

  Jeg digger lesebrettet mitt! Lett, stilig, rask, bra oppløsning. Det eneste som plager meg litt, og det er ikke viktig i det hele tatt, er sidetallet i mindre og noe uklart skrift som finnes på høyre side midt på og som er litt foran teksten.

  Ellers er jeg kjempefornøyd! Jeg leser på t-ban, trikken, osv. og tar lesebrettet overalt. Nå ønsker jeg meg bare mange flere e-bøker og aviser, i ulike språk og sjangre!

  • Magnus Rudolfsen
   mars 18, 2010, kl. 7:27 am

   Jeg er enig i at sidetallet til høyre er irriterende. Det er mulig for de som produserer boken å legge inn en marg til høyre som gjør at sidetallet ikke havner over teksten. Produsenter har ulike grunner til å ikke legge inn denne margen. Det spenner helt fra uvitenhet til at en ikke ønsker å legge inn marger som begrenser den tilgjengelige skjermflaten.

 56. Magnus Rudolfsen
  mars 18, 2010, kl. 7:39 am

  Jeg ser at det er flere her som sier de plages med refleksjoner. Lesebrett med touchskjerm (Sony Reader 600) er generelt mer reflekterende enn lesebrett der en ikke har det (Nook, Kindle, o.l.)

 57. AC
  mars 18, 2010, kl. 8:39 pm

  (Bokkilden)Da har endelig jeg også greid å overføre en bok til leserbrettet. Jeg synes ikke det gikk klart frem hvordan man skulle gjøre det i begynnelsen, ser at dere har oppdatert opplysningene inne på bokilden og det er fint. Jeg måtte slette både Adobe og Reader libary for så å instalere det på nytt. De første fire bøkene jeg kjøpte får jeg forsatt opp feilmelding på når jeg forsøker å laste de ned på nytt, men det er kanskje satt en begrensning på hvor mange ganger man kan laste ned samme bok?

 58. Ann-Mari Volden
  april 11, 2010, kl. 7:44 pm

  Jeg tester for Ark.

  Jeg har lest ca 5-6 bøker/manus på lesebrettet (Sony prs-505). Disse har jeg lastet ned fra elex uten problem. Jeg prøvde å laste ned fra ark.no for et par uker siden, men prosessen ble ikke fullført. Jeg visste ikke helt hvorfor da, og hadde ikke tid til å undersøke det nærmere. I dag har jeg gjort et nytt forsøk på å laste ned Helene Uris «Engel i nylon». Jeg har fulgt instruksjonene nøye og installert all nødvendig programvare problemfritt. Jeg har betalt for boka, men når jeg trykker på «knappen» «Last ned nå» under titllelen på min side så får jeg feilmeldingen: «HTTP 404 ikke funnet. Finner ikke websiden». Hva skyldes dette, tro?

  • Magnus Rudolfsen
   april 11, 2010, kl. 7:53 pm

   Du har sannsynligvis gjort alt riktig, men inntil videre er beta-testen satt på vent. Vi avventer nå beslutning om videre test og lansering.

 59. april 14, 2010, kl. 9:49 pm

  Nå har jeg kost meg med Levi Henriksens Snø vil falle… Det er fortsatt meget godt å lese ebøker på lesebrett. Omtale av det hele finner du på http://www.leselysten.com

  Stiller gjerne opp for mer testeing dersom det blir aktuelt og lurer på om dere som driver testingen ønsker en slags oppsummering av totaltopplevelsen av det vi har prøvd ut?

  • Magnus Rudolfsen
   april 15, 2010, kl. 12:04 pm

   Det ligger an til at det blir mer testing. Vi jobber med å få på plass detaljene rundt det nå. Vi vil åpne systemene igjen i løpet av kort tid.

   Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger vi får, så kom gjerne med en oppsummering.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: