Hjem > Kjøpsprosessen > Hvordan kjøpe en e-bok

Hvordan kjøpe en e-bok

Du finner ønsket e-bok i nettbokhandelen, legger e-boka i handlekurven og betaler. Bokhandelen reserverer kjøpesummen på kortet og en lenke genereres (kryptert) og leveres til deg på «Min side» eventuelt i en e-post. Alle som kjøper e-bøker med kopibeskyttelse (teknisk DRM), må først installere Adobe Digital Editions (ADE) for å kunne aktivere e-bøkene.

Når du klikker på nedlastningslinken åpnes en fil som inneholder informasjon om hvilken e-bok du har bestilt. Adobe Digital Editions åpnes, e-boka lastes inn i biblioteket, og en fullføring av kjøpet skjer. (Om det ikke gjøres automatisk, legg filen tilbake på din PC, der du siden enten kan høyreklikke på den og velge «Åpne med Adobe Digital Editions» eller klikk og dra den til programvinduet.). Det er viktig at du laster ned e-boka på samme datamaskin som du har tenkt å lese den på.

Kjøpet må fullføres innen 48 timer. Hvis du velger å ikke klikke på lenken vil ikke bokhandelen registrere noe kjøp og kortet ditt vil ikke bli belastet. E-bøkene kan bare lastes ned èn gang per ordre, men den kopibeskyttede e-boka kan overføres til inntil 12 ulike leseenheter (lesebrett etc.). Les mer om hvordan du overfører ebøker mellom datamaskiner her. Les mer om kopibeskyttelse (DRM) her. Det er ikke returrett på en e-bok hvor kjøpet er fullført.

Bokbasen selger ikke e-bøker, men distribuerer e-bøker til bokhandler.

Reklamer
Kategorier:Kjøpsprosessen
 1. februar 20, 2010, kl. 9:33 pm

  Ser nå at jeg må ha kredittkort for å kunne handle ebøker, mens det andre – altså vanlige bøker fra Bokklubben – kan handles på faktura. Ordning som er kommet for å bli?

  • Anonym
   februar 20, 2010, kl. 11:13 pm

   Ja, det er nok det. Alle nedlastbare produkter må betales med kredittkort.

 2. C. Marius
  februar 21, 2010, kl. 11:38 am

  Prosessen er det etter min mening ingenting å utsette på, selv om mangelen på betalingsalternativer kan være et problem for firmaer.

 3. februar 21, 2010, kl. 5:13 pm

  Eller for oss som ikke har kredittkort…. som jeg faktisk ikke har. Personlig ville jeg selvfølgelig av den grunn helst se at muligheten for å betale med faktura kommer senere, men regner vel med at det er vanskelig å komme unna

 4. februar 22, 2010, kl. 11:53 pm

  Selve kjøpsprosessen funket som bare det, bøkene jeg kjøpte dukket opp der de skulle, men litt forvirrende at man lagrer lydbøker/mp3, mens man må åpne e-bøker. (Skjønner nå dette er teknisk årsak pga DRM)

 5. Nina
  mars 6, 2010, kl. 12:42 pm

  Jeg handler en del på Internet og synes dette var veldig greit. Det eneste var et linken til den ene boken gjemte seg litt bak neste bok, så det var litt «knot» å hente den frem.
  Håper det kommer et større utvalg etter hvert – at nye bøker utgis som ebøker samtidig som de kommer ut i papirutgaven, og da selvfølgelig til en grei pris.
  Betaling med kort er ikke noe problem – de alle fleste har vel Visa hvis de ikke har kredittkort

 6. Trisha
  juli 20, 2011, kl. 6:17 am

  We should all be grateful on how technology can be so useful nowadays. This makes life easier and innovative.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: